Hejsan!
På sin födelsedag vill man gärna äta lite extra gott, och det var just vad jag gjorde! Den här såsen tycker jag blev magnifik, därför får den spela huvudnumret i det här blogginlägget.
Lindas magnifika sås
Smör
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk torkad timjan
1/2 tsk sardellcreme
1 msk aivar (stark)
5 dl vispgrädde
Finhacka löken och skiva vitlöksklyftorna, fräs dem sedan mjuka i smör. Tillsätt sedan timjan, sardellcreme, aivar och vipgrädde, putra ihop såsen en stund, jag la ner de stekta rostbiffsskivorna i såsen och lät dem puttra med en stund.
Vi åt Chilirostad blomkål till och det var fantastiskt gott, ett glas rött till det förstås!
Kram
1 kommentar:
Jag undrar om det kan ha blivit fel i proportionerna i receptet? Jag gjorde den här såsen till oxfilé på nyårskafton efter ett tips och en länk i LCHF-arkivet. Den var god - men den smakade enkbart timjan. Kanske det ska vara 1 tsk istället för 1 msk? Men jag ska göra den igen eftersom jag har köpt anjovispasta :-)
Skicka en kommentar