lördag 9 april 2016

Rabalder om LCHF och grillad kyckling med kryddsmör

Hejsan!

Det har varit mycket diskussioner om LCHF i media senaste tiden, det hela är mycket tröttsamt, och jag tänkte reda ut vad det handlar om lite kort.

Dagens Diabetes skrev 25 februari om ett fall. En 8,5 år gammal pojke som led av diabetes typ 1 som skulle ha fått diabeteskoma på grund av extrem LCHF-kost. Men när människor började fråga om fallet, visade det sig att det var påhittat, fiktivt! Väldigt pinsamt för Dagens Diabetes, och de var tvingade att skriva att fallet är fiktivt i sin artikel. Min vän Bitte har gjort en jättebra sammanställning om situationen, som ni kan läsa här.

Sen struntade media i att fallet var fiktivt och började ta upp det till höger och vänster, och så var cirkusen i full gång. Sen har det sagts det ena och andra om LCHF och LCHF:are, så snart står det nog att det är det livsfarligt att äta LCHF igen, ha ha! Suck! Jag antar att det här att äta naturlig mat som vi ätit i urminnes tider är väldigt läskigt, haha!

Det har varit rätt lugnt i media kring LCHF några år nu, men mat är väldigt känslosamt för många, för vissa är det hotfullt om någon t.ex. föreslår att man kan sluta med bröd/mjöl. Men med utvecklingen som sker, tror jag att det är läkaren och dietisten som kommer komma med de förslagen i framtiden. Det har börjat och fler och fler börjar ta till sig ny forskning och böjar tänka själva. Det var för att min sambos läkare som föreslog LCHF som vi började för ca fyra år sen, och nu vill inte sluta. Och vi äter tydligen extrem LCHF, vad det nu är? Jag kanske får döpa om döpa om bloggen till Linda lagar extrem LCHF-kost, haha! Vad säger ni?

Och nu till den extremt underbara maten, den här smörblandningen kom till av att vi hade lite färsk timjan hemma, timjan är ju så gott och användbart till mycket. Jag odlar timjan i rabatten utanför porten, den det är lite för tidigt på säsongen för att kunna skörda den, så det blev till att jaga timjan i butik.



Grillad kyckling med kryddsmör

1 färsk kyckling
50g smör
1 msk pressad citron
2 msk hackad färsk timjan
1 tsk örtsalt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk cayennepeppar

Sätt på ugnen på 200°. Lägg fram smöret i en skål att mjukna. Dela kycklingen i fyra delar och lägg kycklingdelarna i en ugnsform. Hacka timjan och tillsätt till smöret, tillsätt också kryddorna och blanda ihop, fördela kryddsmöret kring kycklingdelarna och grädda i ugnen ca 45 min. Servera gärna med en god sallad.

Kram

Inga kommentarer: