lördag 8 augusti 2015

Mat för frysen


Hejsan!

Nu när jag har ledig helg passar det bra att laga massa mat och göra matlådor till arbetsdagarna. Oftast blir det mat över efter middagen, jag brukar nämligen laga för mycket mat, så att jag och sambon fått matlåda till jobbet. Det har inte blivit något över så vi har varit tvungna att handla något ute. När man äter LCHF kan det ibland bli knepigt att hitta mat som är färdig eller går fort att laga, jag har vill dessutom äta så ren och naturlig mat som möjligt (utan tillsatser), då är det extra svårt.
Oftast blir det att  frysta ryggbitar av torsk, lufttorkad skinka (utan socker), eller en burk musslor, till det köper jag ekologiska ägg och gör jag en omelett i mikron.

Men det är klart bäst att ha matlåda med sig, billigare blir det med!
Så nu får jag sköta mig bättre och laga för mycket mat som jag brukar!

Jag har fortfarande problem med att vissa inte kan kommentera denna blogg, vet inte varför det är så? Det går hur bra som helst för min sambo, han har testat på olika sätt, som sig själv och anonym, och från olika datorer. Men ett par av mina vänner har inte kunnat kommentera, och jag vet inte om någon annan försökt, vi har gjort några ändringar, och jag hoppas att det ska hjälpa. Annars får jag göra något annat?

Så kära läsare av denna blogg, om ni inte kan kommentera i bloggen, skriv då gärna i kommentarerna på facebook, eller skicka ett pm till mig. Jag vill så gärna veta om det inte fungerar och vad ni har att säga!

Det händer att affärerna säljer något protein i storpack till ett bra pris, då är det perfekt att göra storkok och fixa matlådor. Nu i veckan fick jag tag på blandfärs, och antingen kan man ju dela upp det i påsar och frysa in, nu gjorde jag biffar och testade att köra i det mesta från kryddhyllan, det blev jättegott!

Storpacksbiffar

1600g blandfärs
4 ägg
2 tsk sambal oelek
1 tsk Herbamare original
½ tsk gul curry
½ tsk cayennepeppar
½ tsk kardemumma
1 tsk kanel
2 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1 tsk timjan
Svartpeppar
smör

Blanda samman allt väl, jag tycker det är enklast att blanda med handen. Stek i smör och packa i matlådor, påsar och lägg i frysen. Eller varför inte mumsa på direkt!
Måtten på kryddorna är på en höft, jag öste på bara. Ni kan använda mer eller mindre, eller andra kryddor som finns i er kryddhylla, eller varför inte färska örter!

Kram Linda3 kommentarer:

Anonym sa...

Precis samma som jag ska ställa mig och steka till vår roadtrip på måndag!:) Smaskens!
Kram Alex

Anonym sa...

Se på 17!��
Nu funkar det!��

Linda lagar LCHF sa...

Åh vad roligt att få kommentarer!och att det fungerar.
Jag är säker på att det blir smaskens Alex,hoppas det blir en rolig roadtrip!
Kram Linda