söndag 30 juni 2019

Att stirra sig blind på kolhydrater. Tomatröra.


Hejsan!

Att stirra sig blind på kolhydrater när man handlar är ofta ett nybörjarmisstag, eller så har det blivit en vana. Jag menar inte att det är fel att titta på kolhydratinneåll, men det glöms ofta bort hur viktigt det är att läsa ingredienserna. För ett livsmedel kan ligga lågt i kolhydrater men ändå innehålla en massa "Skit" som du förmodligen inte vill äta, som är skadligt för kroppen och drar upp insulinet och skapar sug.

I vissa situationer kan det slinka i sånt här i min mun också, men jag skulle inte rekommendera andra att äta/dricka varan.
Jag gör mitt eget misstag och vill inte lura andra.

Självklart äter alla vad de vill. Jag skriver det här för att tipsa er om att intressera er för ingredienser, så intaget åtminstone blir medvetet.
Ett par sätt att komma kring de här livsmedlen är att sluta köpa dem, kanske inser man att man kan leva utan dem, eller så hittar man en bra ersättare som är nyttigare.
Man kan också göra maten själv, med ingredienser som inte har en innehållsförteckning, det mesta kan man göra själv och smaka bättre än något halvfabrikat.

Efter ett tag har man koll på kolhydratinneållet i livsmedel och behöver inte läsa den tabellen längre. Nuförtiden läser jag bara innehållet, och varan åker ofta ner i hyllan igen, när jag tidigt läser i texten ingredienser som socker, druvsocker, sötningsmedel, spannmål e- nummer osv.

Den här röran gjorde jag för att ha till korv, när vi skulle grilla på Duse camping i Säffle. Ville ha något som var "tomatigt" i stället för ketchup, men observera att den här röran är inget som ketchup, kanske om man mixar den. Och den går att variera i det oändliga, tillsätta tomatpuré för mer tomatsmak, chili,  vitlök, örter osv. Personligen var jag försiktig med heta kryddor för lilla sonens skull. Till våran korv med högt köttinnehåll åt vi även Floridasalladsom har blivit en tradition att äta här, och en sommarfavorit.
Riktigt gott blev det.




Tomatröra 
5 kvisttomater
1 ask cocktailtomater
3 gula lökar
1 msk dijonsenap
Salt och Grovmalen svartpeppar
Timjan

Kram

Inga kommentarer: