Sidor

söndag 23 juni 2019

Pre LCHF-Event Säffle. Stekt fläsk med timjan och stuvad vitkål.


Hejsan!

Nu är det bara några dagar kvar till LCHF eventet i Säffle, det blir föreläsningar i medborgarhuset om dagarna och mingel vid grillen på Duse camping om kvällarna, där har vi också hyrt oss en stuga. Klicka på länken om du vill läsa om eventet.

Ser fram emot föreläsningarna och att återse vänner, det är bara jag som får förlusta mig på ett eventet, min man och son gör Säffle och badar vid campingen om dagarna. Skönt med en minisemester innan semestern.







Stekt fläsk med timjan och stuvad vitkål.

1 bit färskt fläsk eller alternativt skivat sidfläsk
Smör
Salt och grovmalen svartpeppar
Färsk timjan eller torkad timjan

1/2 Vitkålshuvud
Smör
Salt och grovmalen svartpeppar
3 dl grädde
1 ask naturell färskost.

Skiva och stek fläskskivorna i smör så att de får fin stekyta, krydda med salt och peppar och timjan. OBS! Tänk på om du använder rimmat sidfläsk så är det redan salt, så var försiktig med saltning då.

Dela vitkålen i mindre bitar, stek sedan vitkålen mjuk i smör (med färsk vitkål går det snabbt). Krydda med salt och peppar och slå sedan på grädde och färskost,  låt puttra ihop under omrörning, när såsen tjocknat är det klart.
Mums!

Kram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar