Sidor

lördag 16 juni 2018

Stuvad blomkål med Västerbottenost

 Hejsan!

Den här rätten kom till av att jag behövde göra av med lite varor i kylen, så en tager vad man haver stuvning blev det, och det blev riktigt mumsigt med bra sälta. När det är så här varmt och fint kan man ju verkligen längta efter något salt.



Stuvad blomkål med västerbottenost

1 blomkålshuvud eller 4 små.
3 små gula lökar
50g smör
1 ask naturell färskost
100g riven Västerbottenost
Salt
Grovmalen svartpeppar
1 msk torkad timjan

Rensa blomkålen och dela de större buketterna i mindre bitar, koka upp blomkålen i saltat vatten och häll av. Hacka löken och stek i smör tills det får fin färg och tillsätt salt och timjan, slå sedan i blomkålen i pannan och blanda in den i löken, tillsätt färskost och riven Västerbottenost och blanda igen, låt puttra in lite. Klart

Vi åt det här till grillad kyckling, men det går utmärkt att äta som det är, och passar till det mesta.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar