Sidor

torsdag 8 oktober 2015

Tjejmiddag!


Hejsan!

Nu var det dags för en mysig tjejmiddag, vi var få denna gång då många inte kunde komma, men såå mysigt! Jag har en tendens alltid göra för mycket mat, men denna gång hade jag nog beräknat det rätt bra. Gjorde mycket kött med flit, det blev fina matlådor till jobbet sen. Man kan förbereda mycket av denna mat innan, kladdkakan hade jag gjort dagen innan, pannacottan gjorde jag på morgonen. Köttet kan man grädda innan om man vill och krabbröran kan man också förbereda på morgonen och ställa i kylen. Tips! Krabbkakorna kan man även äta kalla, gott till picknick!

Jag äter ju inte speciellt mycket efterrätter nuförtiden, men ibland är det svårt att hålla sig ifrån. Jag försöker då hitta recept och inspiration att äta gott utan massa sötningsmedel och socker förstås, som sockerberoende har jag slutat med allt sådant otyg. Nu var det ju tjejmiddag och jag har ju fyllt år här i september, så jag smällde till med en maffig tårta! Detta recept kommer från en trevlig bloggerska som heter Less carbs,
Klicka på länken om ni vill ha receptet, och rösta gärna på henne i bloggtävlingen!

Jag tyckte denna tårta var fantastiskt god! Och tjejerna tyckte om den också, jag frågade specifikt vad de tyckte då jag gjort den helt utan sötning. Tjejmiddagens minsta gäst, Andrea 3 år gillade just hallonen, och ville äta alla på som fanns på tårtan! Sen sminkade Andrea oss alla med sitt nya plast-sminkset, som på en riktig tjejmiddag, och vi var såå snygga!

Chokladtårta med hallonpannacotta 






Krabbkaka i form


2 Burkar salladskrabba
2 ägg
150g riven ost (jag tog Åseda gräddost)
1 msk tomatpuré
Salt
peppar
ca 2 msk hackad dill
Smör (till formarna)

Öppna krabburkarna och häll av vätskan, krama ur vätska med hjälp av locket. Häll krabban i en skål och tillsätt alla ingredienser och blanda ihop, smörj små formar eller t.ex. en muffinsform med smör och fördela krabbröran i formarna. Grädda på 200° tills de fått fin färg ca 10-15 min.

Helstekt fläskkarré med gräddsås och stekt vitkål




Fläskkarré
Salt och peppar

Gnid in karrén med salt och peppar och stick i en stektermometer, stek fläskkarrén i ugn på 175° tills den har fått en innetemperatur på 75°. När den är klar, slå in den i aluminiumfolie och låt den vila en stund.

Stekt vitkål
Salt och peppar
Smör

Skär vitkålen i bitar och stek i smör med salt och peppar. Stek på medel till låg värme länge, då utvecklas smakämnena och sötman i kålen.

Och så en liten sås eller så, det höll på att bli ett fiasko! Jag gjorde gräddsås på skyn efter karrén, men upptäckte att den blev alldeles för salt, och fick hälla ut alltsammans! Suck! Men som tur var hade jag egen buljong i frysen, champinjoner och Philadelphiaost i kylen, och av detta blev det en jättegod sås. Om ni inte har egen buljong gör det inget, använd köpt av bra kvalitet, eller krydda lite mer, ni kan naturligtvis använda grädde eller crème fraiche istället om ni vill det, man kan variera sås i det oändliga.

Champinjonsås
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
Smör
1 stor burk Philadelphiaost (tror den är på 300g)  
1 kopp buljong
1 glas vatten
salt och peppar
en näve persilja

Skär champinjonerna i bitar och stek i smör, tillsätt finhackad vitlök. När svampen fått fin färg, tillsätt buljong, Philadelphiaost och vatten, låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar, men tänk på att det är salt i buljongen så att det inte blir för mycket. När såsen är klar, hacka en näve persilja och slå på och servera.


Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar