Sidor

lördag 22 december 2018

Kryddiga revbensspjäll med broccoli och grönkålspanna.


Hejsan!

Den här rätten kom till av att vi behövde göra av med lite rester, och jag ville skoja till revbenen lite. Jag har hittat en aivar utan socker och tillsatser som heter Mama,s, vi använder den starka sorten. Tänker att det här passar bra i jul då många vill ha revben på julbordet och det blir hel del rester.







Kryddiga revben

Ca 1kg revben
1 burk stark aivar, 290g.

Sätt på ugnen på 200°. Dela på revbenen och lägg dem i en ugnsform, häll på aivar och fördela den runt alla revbenen. Grädda i ungnen ca 30-45 min, tills de har fin färg. Tips, om man slår lite grädde i formen, kan man få en fin sås till revbenen.

Broccoli och grönkålspanna

Ca 3 dl skivad kokt broccoli
Ca 3 dl hackad fräst grönkål
2 dl vispgrädde
100g riven lagrad ost
Grovmalen svartpeppar
Smör

Ta fram en stekpanna och smält smör, stek broccoli och grönkål hastigt och krydda med svartpeppar, slå på grädden och riven ost och blanda i, puttra ihop och rör tills det börjar tjockna och ställ av från värmen. Klart, mums!

Kram